Afasiakeskus

Vipusentie 3, 00610 Helsinki 044-7777 600
Päiväkuntoutus 044-7777 601
Villa Afasia 044-7777 603
Fax 09-774 1031

Uudenmaan AVH-yhdistys 040-540 8884


background

Afasiakeskus

Aivohalvaukseen sairastuneiden palvelukeskuksessa toimii sekä Suomen Afasiasäätiö että Uudenmaan AVH-yhdistys ry.

Afasiakeskus

Aivohalvaukseen sairastuneiden palvelukeskuksessa toimii sekä Suomen Afasiasäätiö että Uudenmaan AVH-yhdistys ry.

Toiminta-ajatus

Villa Afasian toiminta-ajatuksena on luoda laadukasta, turvallista ja viihtyisää kodinomaista asumista, jossa jokaisen asukkaan tarpeet ja toiveet huomioidaan yksilöllisesti.

 

Villa Afasian esittely

Villa Afasiaksi kutsutaan Aivohalvaukseen sairastuneiden palvelukeskuksessa sijaitsevaa 15 -paikkaista asuntolakerrosta.

 

Villa Afasiassa jokaisen asukkaan tarpeet ja toiveet huomioidaan yksilöllisesti. Asiakaslähtöisyys tarkoittaa mm. sitä, että pyydämme jokaisen mahdollisen asukkaan ensin tutustumiskäynnille. Silloin on tarkoitus kartoittaa asiakkaan tarpeita, sekä esitellä talon tilat ja toiminta. Asumisessa tuetaan asukkaan toimintakykyä hänen omien voimavarojensa mukaisesti. Asukkaalla on oikeus yhdessäoloon vertaisryhmässä, mutta myös omaan rauhaan niin halutessaan.

 

Jokaisella asukkaalla on oma yksilöllinen huone, jossa on mm. puhelin, tv, tilava wc ja suihku, sekä mikro ja jääkaappi. Asuntolassa on oma päiväsali ja ruokailutila. Käytössä on myös suuri terassi. Koko talo on suunniteltu niin, että turhia kynnyksiä ei ole, ovet tarpeeksi leveitä jne.

 

Asukkaiden päivät sujuvat kuin omassa kodissa asuen. Tulla ja mennä voi mennä mielensä mukaan, eikä talossa ole virallisia vierailuaikoja. Villa Afasian sijainti on ihanteellinen, rauhallisen omakotitaloalueen reunalla, kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Kuka sopii asukkaaksi?

Villa Afasia on tarkoitettu ensisijaisesti aivohalvaukseen sairastuneille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea ja apua päivittäisissä toiminnoissaan.

 

Ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti. Hoitajat huolehtivat  asukkaan terveydentilan seurannasta, jakavat lääkkeet ja ruuan, auttavat henkilökohtaisen hygienian hoidossa, tekevät viikko-siivouksen, auttavat vaatehuollossa ja hoitavat yhteydenpidon omaisiin, lääkäriin, apteekkiin, kuljetuksiin jne. Asukkailla on myös saunomismahdollisuus avustetusti.

 

Palvelutalon omassa keittiössä valmistetaan kaikki asukkaille tarjottavat ateriat, joten voimme huomioida helposti erilaiset ruokavaliot tai ruoka-aineallergiat.

Hakeminen asukkaaksi

Ole yhteydessä Villa Afasiaan ja sovi tutustumiskäynti. Ole yhteydessä oman alueesi sosiaalityöntekijään maksusitoumuksen saamista varten. Voit myös tulla asumaan ns. ”itsemaksavana” asiakkaana.

 

Villa Afasiasta on muodostunut monen asukkaan pitkäaikainen koti. Asumaan voi tulla myös lyhyemmäksi aikaa, esimerkiksi seuraavista ”syistä”:

  • Hoitavan omaisen loma, omaishoitajan vapaat
  • Valmentaminen kotona tapahtuvaan asumiseen, ns. asumiskokeilu
  • Kotona tehtävät muutostyöt Kriisitilanteiden hoito

 

Kun tulet asumaan Villa Afasiaan muista ottaa mukaan:

  • omat lääkkeet, lääkejakolista, dosetti
  • uusimpia sairauskertomuksia, reseptit
  • kelakortti
  • omat vaatteet
  • henkilökohtaiset hygieniavälineet, hammasharja, shampoo, parranajovälineet yms.
  • omat henkilökohtaiset apuvälineet, silmälasit, pyörätuoli, keppi, wc-istuimen korotus yms.

Talolta saat käyttöösi mm. petivaatteet ja pyyheliinat. Lisätietoja: 044 777 7603

Villa Afasian vastaava sairaanhoitaja

 

Minna Tontti 044 7777608 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Afasiakeskus © by Atkpiste