UUSI ESITE AFASIASTA

Olemme julkaisseet uuden esitteen afasiasta. Esite käsittelee sekä AVH:n jälkitilana tullutta afasiaa sekä etenevää sujumatonta afasiaa. Esite sisältää myös afasiakortin. Sähköiseen esitteeseen voit tutustua täällä: http://www.esitteemme.fi/uudenmaanavhyhdistys/WebView/

Esitteitä on saatavilla myös Afasiakeskuksesta tai niitä voidaan toimittaa postitse. Jos haluat esitteen postitse toimitettuna, ota yhteyttä toiminnanjohtaja Heidi Elorantaan (040 540 8884, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ).

JOULUKORTTEJA

Nyt kauniit joulukortit Uudenmaan AVH-yhdistyksestä! Ostamalla tuet työtämme AVH:n saaneiden henkilöiden ja heidän omaistensa sekä etenevää sujumatonta sairastavien henkilöiden ja heidän omaistensa hyväksi! Kauniit joulukortit on maalannut ESA-ryhmämme vetäjä Tiina Leinonen!

Hinta:1 €/kpl tai kokoelma 20 kpl (kutakin korttia 5 kpl) 15 €

Tilaa TÄÄLTÄ!

Afasia joulukortti_2017__LU_O          Afasia joulukortti_2017__LU_O2

Afasia joulukortti_vp      Afasia joulukortti_vp2

TUETTU LOMA

Yhdistyksellemme on myönnetty tuettu loma vuodelle 2018. Loma toteutetaan STEA:n tuella, yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa. Loma on suunnattu omatoimisille aikuisille. Hakuaika on alkanut eli mikäli haluat mukaan lomalle, lue seuraavat tiedot ja ohjeet tarkasti.

Aika: 7.5.–12.5.2018

Paikka (lomakohde): Lehmirannan lomakeskus (Salo)

Kenelle: Omatoimisille AVH:n saaneille aikuisille

Lomateema: Voimaa vertaisuudesta, omatoimisille aikuisille

Omavastuuosuudet: 20 euroa/vrk aikuisilta

Loman sisältö: Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, yleinen vapaa-ajan ohjelma ja ryhmän ohjelma.

Lomalle hakeminen: Lomalle haetaan erillisellä lomakkeella. Hakuaika lomalle päättyy 3 kk ennen loma-ajan alkamista eli 7.2. mennessä hakemus on oltava toimitettuna Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:hyn (Mannerheimintie 31 B 20, 00250 Helsinki). Voit myös täyttää lomatukihakemuksen MTLH:n kotisivuilla www.mtlh.fi. Täytä hakemus huolellisesti, sillä puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä. Lomalle hakeminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Tarkempia ohjeita hakijalle täältä.

Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot ja menot sekä hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. STEA:n ohjeiden mukaan lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kahden kalenterivuoden välein. Jos hakijalle on myönnetty lomatuki edellisenä vuonna, hakijalla on karenssi.

Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle noin 2 kk ennen loman alkamispäivää. Peruutukset myönnetystä lomatuesta tehdään henkilökohtaisesti suoraan lomajärjestöön (Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry).

Lisätiedot:

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry

Mannerheimintie 31 B 20

puh. 010 2193 460

www.mtlh.fi

JÄSENLEHTI UUDISTUU

Yhdistyksemme hallitus kokoontui 12.9.2017. Hallituksen päätöksen mukaisesti jäsenlehtemme nimi muutetaan. Marraskuussa jäsenet eivät siis saa enää Afasia-lehteä, vaan AIVOHALAUS-lehden. :)

YHDISTYKSEN UUSI NIMI JA PÄIVITETYT SÄÄNNÖT

Afasia- ja aivohalvausyhdistyksen nimi on 16.5.2017 lähtien Uudenmaan AVH-yhdistys ry. Uusi nimi kuvaa paremmin yhdistyksen toiminta-aluetta ja vastaa myös nykytermistöä. "Aivohalvaus"-sanan tilalla suositellaan nykyään käytettävän "aivoverenkiertohäiriö"- tai lyhennettynä "AVH"-sanaa.

Nimenmuutoksesta päätettiin yhdistyksen vuosikokouksessa keskiviikkona 8.3.2017. Sääntöjä päivitettiin myös muilta osin. Päivitetyt säännöt löytyvät täältä.

AIVOTERVEYS-LEHTI

Aivoliiton julkaisema jäsenlehti on nykyään nimeltään Aivoterveys-lehti (aiemmin AVH-lehti)! Kaikki Uudenmaan AVH-yhdistyksen jäsenet kuuluvat automaattisesti myös Aivoliittoon ja heille postitetaan Aivoterveys-lehti neljä kertaa vuodessa.