UUDENMAAN AVH-YHDISTYS RY   yhdistyksen uusi_logo

Uudenmaan AVH-yhdistys tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa aivoverenkiertohäiriön saaneille henkilöille ja heidän omaisilleen. Toinen kohderyhmämme on etenevää sujumatonta afasiaa sairastavat henkilöt ja heidän läheisensä. Etenevä sujumaton afasia on oma sairautensa, joka ei aiheudu aivoverenkierron häiriöstä. Yhdistyksen toimialueena on koko Suomi. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki, mutta yhdistyksellä on aluekerhot Porvoossa, Loviisassa, Vantaalla, Espoossa, Karjaalla ja Kirkkonummella. Henkilöjäseniä on tällä hetkellä yli 800. Jäsenistöön kuuluu AVH:n saaneita henkilöitä, heidän omaisiaan ja alan ammattihenkilöitä.

TOIMINTA-AJATUS

Yhdistyksen toiminnan tarkoitus on parantaa sairastuneen elämänlaatua, lisätä osallistumista ja ehkäistä syrjäytymistä. Näihin tavoitteisiin pyritään monipuolisilla toimintamuodoilla, joita myös kehitetään jatkuvasti jäsenistöltä tulevien toiveiden mukaisesti.

SÄÄNNÖT

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) vahvisti yhdistyksen uudet säännöt 16.5.2017.

Sääntöihin voit tutustua täällä.

HALLITUS

Yhdistyksen hallituksen jäsenet valitaan vuosittain vuosikokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Puheenjohtajan toimikausi on yksi vuosi. Hallitukseen kuuluu kuusi varsinaista sekä kolme varajäsentä. Vuonna 2018 hallituksen puheenjohtaja on Kaija Väänänen ja varapuheenjohtaja Marko Airaksela.

Hallitus

Ylärivi vasemmalta oikealle: Riitta Seppänen, Liisa Qvist, Merja Hiltunen, Birger Fagerström, Jouni Peltola

Alarivi vasemmalta oikealle: Kauko Karila, Kaija Väänänen (pj), Viljo Mönkkönen, Marko Airaksela (vpj)

Kuvasta puuttuu Vesa Tupitsa.

YHTEISTYÖ

Afasiasäätiö

Yhdistyksen toimisto sijaitsee Afasiasäätiön hallinnoimassa Afasiakeskuksessa, jossa myös useat kerhomme kokoontuvat.

Aivoliitto

Uudenmaan AVH-yhdistys on valtakunnallisen Aivoliiton jäsenyhdistys. Kaikki yhdistyksen jäsenet kuuluvat siis myös Aivoliittoon ja saavat myös sen jäsenedut. Aivoliitto julkaisee Aivoterveys-lehteä ja muuta afasiaan ja aivoverenkiertohäiriöihin liittyvää materiaalia. Liitto tarjoaa monenlaista tukea ja neuvontaa aivoverenkiertohäiriöihin liittyvissä asioissa.

Muut yhdistykset

Uudenmaan AVH-yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä muiden AVH-yhdistysten kanssa. Jäsentiedotteita välitetään puolin ja toisin ja lisäksi järjestetään yhteisiä tapahtumia.

LIITY JÄSENEKSI

Liity jäseneksi TÄÄLLÄ!